Tuesday, March 24, 2009

La passeggiata

The Sunday promenade amazes me every single time I go out on the weekend. I love the idea that families/ friends spend time together and eat with each other on Sundays. (I still have great memories from those months I was living in Monza and we were always together with my friends on Sundays.) Last Sunday we went for a walk with Teemu and it was so much fun. First from Naviglio to Ticinese, along Via Torino to Duomo, along Via Dante to Sforcesco and all the way back. It took us 3 hours walking slowly, chatting, meeting friends on the way, eating "il gelato" and some other pastry. What a perfect way to spend the Sunday with people who matter to you.
The weather has been absolutely beautiful here, the trees are already blooming. I saw the most gorgeous magnolia-tree close to Cairoli. I think that the best described is to compare the "passeggiata" to Finnish Vappu and the 1st of May, that many people you see downtown every single Sunday here in Milan. Everybody is without a rush, eating dolce and talking with friends. I adore that! That is something we could start in Finland as well...
I have started jogging again in the mornings... just if I get up early enough. It feels good! Today I ran home through Viale Papinianho where is the street market every Tuesday and Saturday mornings. My friend had advised me that I can buy cheap silks there. He was right. I found beautiful fabrics inexpensively. I payed 20€ of 12,5 meters of silk. I would say that was a bargain. I guess I learned my negotiation skills from my China-trips. Hih! Now I can`t wait to start designing and producing new spring dresses for myself.

5 comments:

Katariina said...

Muistan itsekin Italian reissuilla ihastuneeni noiden italiaanojen "sunnuntaikavelykulttuuriin". Perheet, ystavat yhdessa kavellen, rentoutuen, jutustellen, nauttien..Pois TV:iden ja tietokoneiden aaresta. Voi, kunpa jotain tuollaista saisi Suomeenkin :) Tiedatko, etta sun blogia lueskellessa tulee aina hyva mieli :) Ihanaa loppuviikkoa sulle!

stellina said...

Kiitti Katariina, mäkin tykkään seurata sun blogia. ;o)

un'altra bionda said...

Ciao bella!

Oi, Viale Papiniano...Syksyllä 2008 asuin tuon samaisen kadun varrella, mutta vuokraemännät oli niin hulluja ja ahneita että oli pakko muuttaa Via Medaan... :(
Ihania muistoja Milanosta! Tekisi nyt ihan sikana mieli mennä aperitivolle Roïaltoon ja nutella-mascarpone lätylle San Gottardoon! :)

Mulla on sinulle pari kysymystä Marangonista. Olen hakenut Lontoon Marangonin Master Programiin ja odottelen sieltä yhä vastausta. Kesäksi menen LCF:iin tekemään summer programmia, hain myös sieltä post-graduate paikkaa. Tänään luin londonsvenskar.se forumilla paljon huonoja asioita Marangonista, kuulemma opetus on järkyttävän kehnoa, suurin osa keskeyttää opintonsa eikä rahoille saa minkäänlaista vastinetta. Minkälaista on Milanon Marangonissa? Ootko ollut tyytyväinen? Milloin sait tietää opiskelupaikasta? Ootko joutunut satsaamaan todella paljon rahaa materiaaleihin?

Sitä £1300 depositrahaa ei nähtävästi saa takaisin, joten iski lievä paniikki kun mietin jos saankin sieltä opiskelupaikan ja haluankin perua. En tiedä joutuisinko maksamaan vielä enemmän vuokraa kun muuttaisin koirani kanssa, joten ajatus rahan ja ajan totaalisesta hukkaan heittämisestä ja hirveästä kämppäjahdista tuntuu hieman rankalta ajatukselta...

Ti voglio bene!

stellina said...

Toivottavasti saat vastaukseni.
Hassua, ajateltiin ens vkolla mennä pitkästä aikaa Roialtoon kun frendejä tulee käymään. Se on ihana paikka! Milano.....

Mun frendi tekee fashion design masteria täällä Milanossa ja se on ainakin sairaan rankka ja ymmärtääkseni tosi hyvä. Tiedän itse mitä oli vuoden intensiivinen opiskelu ja oon täysin tyytyväinen. Mä en osannut piirtää yhtään kun aloitin täällä, mutta opin sen vuoden aikana ja vielä melko hyvin... ainakin arvosanojen mukaan. ;o)
Alkuun, ennen kesää, oli hiukan tunteja peruttu kun maikka oli reissussa ja niitä ei korvattu mikä harmitti mua suunnattomasti, ajatellaan et koulupäivän hinnaks tuli kuitenkin se about 150€/pvä niin se oli rahan heittämistä kankkulan kaivoon. Anyways, it is only money ja nyt ollaan pa. Hahahaa!

Depositia ei saa takaisin. Mun paikka varmistui viime tammikuussa kun kävin Milanossa haastattelussa ja allekirjoitin paprut. Koulu alkoi mulla maaliskuun viimeinen päivä eli siis noin 3kk etukäteen sain tietää.

Frendi joka opiskeli mun luokalla teki styling kesäkurssin Lontoossa ja aloittaa syksyllä siellä 3 vuoden styling opinnot. Hän ihastui täysin Lontoon campukseen ja opettajiin. Siellä kuulemma ollaan rennompia... Non so.

Materiaaleihin meni tajuttomasti rahaa. En tosin tiedä mitä opiskelet, mut mulla ainakin muotisuunnittelussa. Marangonissa on ajatuksena, et kaikilla on rahaa ja kaiken voi hankkia... Mun vuosi täällä on maksanut pienen asunnon verran rahaa.;o) Mua ei kaduta rahan meno tai ajan tuhlaus, oon tyytyväinen mitä oon oppinut. Nyt vaan pitäis löytyä duunia ja samalla alan suunnittelemaan oman malliston myyntiin laittoa. ;o)

Jos tarviit lisää infoa niin autan mielelläni... ;o) Nyt menoks ja Naviglion markkinoille.

Sadepäivän terkkuja Milanosta!

stellina said...

Ai niin, meillä oli myös luokalla keskeyttäjiä, 5 tyyppiä... mutta ne lopetti sen takia, ettei päässyt läpi kokeista ja opiskelu oli liian rankkaa... En tiedä miks ne Lontoossa sit keskeyttää.
;o)