Wednesday, December 8, 2010

Memorie dell`infanzia

When I was a child I had this book with little elves and my mom used to read it to me when I was younger and later I read it by myself. This little girl that I saw in a store window is exactly like the ones from the animated book… So cute!I found a description of the book…in Finnish though. Here you can see inside of the book.
Suuri tonttukirja
Poortvliet, Rien - Huygen, Wil


"Tiedättekö että tonttu on kokoonsa nähden seitsemän kertaa vahvempi kuin ihminen? Tai että hänen hajuaistinsa on yhdeksäntoista kertaa herkempi? Tai että tontut hierovat neniään vastakkain tervehtiessään ja hyvästellessään? Tai että tonttupariskunta saa aina kaksoset? Tällaisia ja monia muita viehättäviä tosielämän yksityiskohtia sisältää tämä kirja, ensimmäinen perinpohjainen tietoteos tontuista (jotka on tarkoin erotettava keijuista, kääpiöistä, peikoista ja vuorenpeikoista). Sen on upein värein kuvittanut alankomaalainen taiteilija Rien Poortvliet. Poortvliet ja hänen tiedemiesystävänsä Wil Huygen ovat yli kaksikymmentä vuotta tarkkailleet tonttujen elämää ja toimia, ja heidän tutkimuksensa hälventää täysin kaikki vanhojen laulujen ja tarinoiden ylläpitämät harhaluulot.

Kirjaan on koottu tärkeitä tapahtumia tonttujen historiasta, tietoja heidän tuttavuudestaan Rembrantin ja Mozartin kanssa (hehän elävät 400-vuotiaiksi), heidän kuuluisia urotekojaan jne. Siinä kerrotaan heidän lääkintätaidoistaan, kotiteollisuudestaan, ylen tärkeästä lakistaan ja paljosta muusta.

Tämä kirja on herttainen, runollinen, jännittävä ja hauska. Tietenkin kaikki siinä totena esitetyt tiedot ovat mielikuvituksen tuotetta. Ovela pilke silmänurkassaan on Poortvliet kuvannut tonttuperheitä näiden päivittäisissä – tai oikeastaan öisissä – puuhissa. Tontut eivät näet milloinkaan poistu maanalaisista asunnoistaan päiväsaikaan.

Saamme seurata miten isätonttu herää illalla aamiaiselle ja lähtee sitten keräilemään luonnon antimia tai askaroimaan yhdessä monista työpajoistaan. Usein hän auttaa pulaan joutuneita eläimiä, sillä tontut ovat eläinten hyviä ystäviä. (He ovat ystävällisiä myös ihmisiä kohtaan, vaikka me emme useinkaan huomaa heidän asioihin puuttumistaan.)

Edelleen opimme kuinka tontut rakentavat talonsa, kuinka he menevät naimisiin, lähtevät häämatkalle ja saavat ja kasvattavat lapsia.

Suuri tonttukirja on todellinen silmänilo ja täynnä hauskaa tekstiä. Se on tarkoitettu koko perheelle, kuvakirjaksi pienimmille, vakavasti luettavaksi aikuisille. Ennen muuta se opettaa kunnioittamaan ja ymmärtämään luontoa.

212 värisivua, satoja piirroksia, karttoja, kaavakuvia ym."

No comments: